Υλοποίηση της Ανοιχτής τάξης. Η Προσπάθεια του Δάσκαλου της Δράσης για Φως και Χρώμα στην Εκπαίδευση. Ο Δια Βίου και Ανυπέρβλητος Αγώνας του Δάσκαλου για τον Μαθητή Του...

Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2008

150 ΝΕΚΡΕΣ ΦΑΛΑΙΝΕΣ ΣΤΗΝ ΤΑΣΜΑΝΙΑ

Περισσότερες από 150 φάλαινες πιλότοι, πολλές από τις οποίες έφεραν βαθιά τραύματα, επειδή έσχισαν το δέρμα τους πάνω στα βράχια, πέθαναν αφού εξόκειλαν σε βραχώδη ακτή του νησιού της Τασμανίας, στην Αυστραλία, δήλωσε τοπικός αξιωματούχος.

Πέθαναν 155, δήλωσε ο Ουόργουικ Μπρέναν, υπεύθυνος της διεύθυνσης Αλιείας και Υδάτινων πόρων, προσθέτοντας πως 32 από τα κήτη κατάφεραν να σωθούν.

Οι φάλαινες βρέθηκαν παγιδευμένες το Σάββατο σε μια βραχώδη ακτή της δυτικής πλευράς του νησιού. Φωτογραφίες που ελήφθησαν από αέρος έδειχναν αρχικά ότι είχαν σκοτωθεί μόνον 72 φάλαινες.

Πριν από μία εβδομάδα, 52 φάλαινες πιλότοι είχαν βρεθεί νεκρές σε παρόμοιες συνθήκες σε μια άλλη ακτή της Τασμανίας. 

Οι φάλαινες πιλότοι, οι οποίες ζουν στα βαθιά νερά και μπορούν να φτάσουν σε μήκος τα επτά μέτρα και σε βάρος τους 3 τόνους, ανήκουν στην οικογένεια των δελφινιών, όμως σύμφωνα με τους ειδικούς συμπεριφέρονται περισσότερο όπως οι φάλαινες. 

Πολλές θεωρίες έχουν διατυπωθεί για να εξηγηθεί γιατί οι φάλαινες εξοκέλλουν μαζικά, όμως το φαινόμενο παραμένει σε συζήτηση μεταξύ των επιστημόνων.


Δεν υπάρχουν σχόλια: