Υλοποίηση της Ανοιχτής τάξης. Η Προσπάθεια του Δάσκαλου της Δράσης για Φως και Χρώμα στην Εκπαίδευση. Ο Δια Βίου και Ανυπέρβλητος Αγώνας του Δάσκαλου για τον Μαθητή Του...

Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2008

Το 13ο ατύχημα


Νεκρό βρέθηκε αρκουδάκι από τροχαίο στη Δ.Μακεδονία



Ένα αρκουδάκι μόλις 9 μηνών βρέθηκε νεκρό στο δρόμο Δεσκάτης-Γρεβενών
(βρες στο google earth), κοντά στο Καρπερό, και οι ειδικοί του «Αρκτούρου» εκτιμούν ότι έπεσε θύμα τροχαίου. 

Πρόκειται για το 13ο τροχαίο ατύχημα με αρκούδα στη Δυτική Μακεδονία τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Έντεκα από τα ατυχήματα αυτά ήταν θανατηφόρα για τα ζώα

Για το πρόβλημα ο «Αρκτούρος» είχε αποστείλει υπόμνημα στο υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ με προτάσεις για την προστασία των αρκούδων και τη διασφάλιση διαδρόμων επικοινωνίας για την πανίδα μεταξύ των ορεινών όγκων. 

Γνωστή οικογένεια

Στο τελευταίο περιστατικό, το αρκουδάκι βρέθηκε στο δρόμο από κατοίκους που επικοινώνησαν με την οργάνωση. Η αυτοψία έδειξε ότι το αρσενικό αρκουδάκι, βάρους 29 κιλών, πέθανε από κτύπημα στο κεφάλι. 

Πρόκειται για ένα από τα δύο μικρά που ακολουθούσαν ένα θηλυκό στους ανατολικούς πρόποδες των Χασίων. Η οικογένεια ήταν γνωστή στους ερευνητές, αλλά και σε πολλούς κατοίκους των χωριών στα όρια του δάσους.

Στο πλαίσιο έρευνας του «Αρκτούρου» για τις επιπτώσεις της κατασκευής δρόμων, οι επιστήμονες της οργάνωσης ξεκίνησαν τη δεύτερη προσπάθειά τους για τη σήμανση των αρκούδων με ραδιοπομπό, ώστε να μπορούν να παρακολουθούν τις μετακινήσεις τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: