Υλοποίηση της Ανοιχτής τάξης. Η Προσπάθεια του Δάσκαλου της Δράσης για Φως και Χρώμα στην Εκπαίδευση. Μια Υλοποιούμενη πρόταση Χωρίς Τέλος και με Όραμα. Ο Δια Βίου και Ανυπέρβλητος Αγώνας του Δάσκαλου για το Μαθητή Του...

Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου 2008

ΙΟΝΙΟ ΠΕΛΑΓΟΣ


Πήρε την ονομασία του από την Ιώ, την οποία ερωτεύθηκε ο Δίας, το κατάλαβε η Ήρα, τη μεταμόρφωσε σε αγελάδα και έβαλε τον "Πανόπτη" Άργο να τη φυλάει. Ο Δίας τότε έστειλε τον Ερμή να την ελευθερώσει , ο οποίος σκότωσε με πέτρα τον Άργο. Μόλις το αντελήφθη αυτό η Ήρα, έστειλε την αλογόμυγα ("οίστρο") και την τσιμπούσε συνέχεια. Μη μπορώντας να σταθεί η Ιώ, έφυγε προς το Ιόνιο κόλπο (σημερινό Ιόνιο Πέλαγος), στη συνέχεια προς Ιλλυρία, πέρασε στη Θράκη και μέσω του Βοσπόρου έφτασε στην Ασία.

Σύμφωνα με το Θεόπομπο , ο ηγεμόνας Ιόνιος,από την Ιλλυρία, έδωσε το όνομά του στο Ιόνιο Πέλαγος, το οποίο πριν από αυτόν λεγόταν «Θάλασσα του Κρόνου και της Ρέας». Ο Ιόνιος ήταν γιος του Αδρία και καταγόταν κατά μία εκδοχή όχι από την Ιλλυρία, αλλά από τη νήσο Ίσσα τηςΔαλματίας, στα νομίσματα της οποίας ήταν χαραγμένη η εικόνα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: