Υλοποίηση της Ανοιχτής τάξης. Η Προσπάθεια του Δάσκαλου της Δράσης για Φως και Χρώμα στην Εκπαίδευση. Ο Δια Βίου και Ανυπέρβλητος Αγώνας του Δάσκαλου για τον Μαθητή Του...

Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2008

Στου Πηλίου την ολόμαυρη ράχη...

Δεν έχει τελειωμό τούτο το κακό. Οι φλόγες συνέχιζαν για τρίτη μέρα να αφανίζουν τα μοναδικά δάση στο Πήλιο και τον Κίσσαβο, μαζί με καλλιέργειες, σπίτια και κτηνοτροφικές μονάδες.


Στο Πήλιο

Ο εφιάλτης στο Πήλιο δεν έχει τελειωμό. Για τρίτη μέρα χθες η φωτιά-κόλαση κατέστρεφε δάση, σπίτια και καλλιέργειες στα νότια του πανέμορφου βουνού με κατεύθυνση στα κεντρικά. Μετά το χωριό Καλαμάκι (Πρόπαν), χθες εκκενώθηκε και το Νεοχώρι, ενώ ένα άλλο μέτωπο της φωτιάς απειλούσε το Λεφόκαστρο και την Αφησο. Στα δύο αυτά μέτωπα, Νεοχώρι και Λεφόκαστρο, είχαν επικεντρωθεί χθες οι προσπάθειες των επίγειων και εναέριων πυροσβεστικών δυνάμεων. Το μεσημέρι, οι φλόγες είχαν φτάσει έξω από το χωριό Αφέτες και οι κάτοικοι ειδοποιήθηκαν να είναι σε ετοιμότητα για να το εγκαταλείψουν.

«Συντελείται η μεγαλύτερη καταστροφή που έχει υποστεί ο δασικός πλούτος του Πηλίου κατά την τελευταία εικοσαετία», δήλωσε ο νομάρχης Μαγνησίας Απ. Παπατόλιας. Μια πρώτη πρόχειρη εκτίμηση μας δείχνει ότι, στην καλύτερη περίπτωση, η καταστροφή αφορά το 10% του δάσους του Πηλίου.
φωτιά έφτασε σε απόσταση αναπνοής από το Νεοχώρι. Αλλόφρονες κάτοικοι έπαιρναν τα πράγματά τους και με τα οχήματά τους άρχισαν να απομακρύνονται από το χωριό. Εικόνα κολάσεως.

Προηγουμένως οι φλόγες είχαν κυκλώσει την Αργαλαστή. Ο αέρας κατηύθυνε τις φλόγες στην κατοικημένη περιοχή, οπότε και σήμανε συναγερμός στους κατοίκους, που με όσα μέσα διέθεταν προσπαθούσαν να αναχαιτίσουν τη φωτιά. Ο κίνδυνος προς το παρόν αποσοβήθηκε, αλλά τώρα απειλείται το Λεφόκαστρο, οικισμός της Αργαλαστής.




Η εξέλιξη της φωτιάς σε 2'

Δεν υπάρχουν σχόλια: