Υλοποίηση της Ανοιχτής τάξης. Η Προσπάθεια του Δάσκαλου της Δράσης για Φως και Χρώμα στην Εκπαίδευση. Ο Δια Βίου και Ανυπέρβλητος Αγώνας του Δάσκαλου για τον Μαθητή Του...

Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2008

Πετρελαιοκηλίδα στις νότιες ακτές της Ισπανίας-Ορθογραφία


Πετρελ......οκ......λίδα στις νότιες ακτές της Ισπανίας
 Εξαιτίας της κακο........ρίας που πλήττει τη χώρα.

Αρκετές εκατοντάδες μέτρα των νότιων ακτογραμμών της Ισπανίας έχουν μολ.....νθεί με πετρέλαιο που χύθ.......κε στη θάλασσα μετά τη σ.....γκρουση, χθες, δύο φορτηγών πλοίων, εξ' αιτίας θαλασσοταραχής και θυε......ωδών ανέμων.

Τα δύο πλοία, και τα δύο υπό λιβεριανή σημαία, προσάραξαν χθες στον κόλπο της Αλγκεθίρα, με συνέπεια να διαρρεύσει καύσιμο από τις δεξαμενές τους και να δημιουργηθεί πετρελαιοκηλίδα.

Το ένα φορτηγό με την ονομασία « Φαίδρα» κατά τη διάρκεια σφοδρής κατ........γίδας έπεσε χθες πάνω σε τεράστιους βράχους στο Γιβραλτάρ έπαθε τεράστιο ρ......γμα και έχασε και την άγκυρα του. Το 31μελες πλήρωμα του διεσώθη και απομακρύνθ.......κε με ελικόπτερο.

Το πλήρωμα του άλλου φορτηγού, του Tawe, μπόρεσε να παραμείνει στο πλοίο καθώς αυτό ρυμουλκήθηκε στο λιμάνι.

Η πετρελαιοκηλίδα έχει προκαλέσει προβλήματα και σε ένα προστατευόμενο βιότοπο. Ωστόσο οι αρχές ανακ.......νωσαν ότι δεν υπάρχει λόγος αν....συχίας για μακροπρόθεσμα προβλήματα, καθώς το ντίζελ που έχει δια......εύσει στη θάλασσα είναι πλέον εύκολο να καθαρ.....στεί σε αντίθεση με το βαρύ πετρέλ.....ο.

Ασκήσεις:

  • Bρες την πόλη Algeciras με το google earth.Δείξε τον κόλπο.
  • Ανακάλυψε το επίθετο σε -ης,-ης,ες
  • Τι λέμε βιότοπο;

Δεν υπάρχουν σχόλια: